henk nienhuis toernooi stimuleert meidenvoetbal

Welkom op de website van het Henk Nienhuis Toernooi, georganiseerd door Voetbalvereniging Veendam 1894. Wij zijn vastbesloten om het meisjesvoetbal in het noorden van Nederland te stimuleren, en een van de manieren waarop we dit doen is door jaarlijks dit bijzondere toernooi te organiseren.

Het toernooi is vernoemd naar Henk Nienhuis, een voormalige speler en trainer van de legendarische betaald voetbalclub SC Veendam. Hij is in 2017 op 75-jarige leeftijd overleden, maar zijn nalatenschap leeft voort in dit toernooi.

Henk Nienhuis heeft onder zijn leiding Veendam twee keer naar de eredivisie weten te brengen. Als eerbetoon aan zijn verdiensten heeft de gemeente Veendam het voetbalstadion aan de Langeleegte naar hem vernoemd. En het is precies daar, in en rond het historische stadion, dat ons meisjestoernooi dit jaar zal plaatsvinden, op zondag 18 juni.

Het evenement wordt mede mogelijk wordt gemaakt door de familie Nienhuis en de organisatie van de voetbalopera Veendammer Wind. Deze bijzondere opera, die in 2019 in het stadion werd opgevoerd, vertelde het verhaal van de opkomst en ondergang van het professionele voetbal in Veendam. Diverse meiden die nu schitteren in het eerste dameselftal van Veendam 1894, hebben deelgenomen aan deze opera die na het teloorgaan van het betaalde mannenvoetbal een bloeiende toekomst voor het vrouwenvoetbal voorzag. Wie weet zelfs ooit betaald vrouwenvoetbal.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over het toernooi. U kunt meer te weten komen over de organisatie, de route naar het stadion, de deelnemende teams en de wedstrijdschema’s. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor Henk Nienhuis, naar wie het toernooi is vernoemd. Hier kunt u meer ontdekken over zijn indrukwekkende carri√®re en zijn blijvende impact op het voetbal in Veendam.

Bovendien zullen de komende weken video’s worden gepubliceerd met interviews met de meiden en trainers van het eerste dameselftal van Veendam 1894, evenals de organisatie. Deze video’s bieden een uniek kijkje achter de schermen en laten u kennismaken met de mensen die dit toernooi tot een groot succes maken.

Als teamleider nodigen wij u graag uit om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Hierin wordt actuele informatie over het toernooi gepubliceerd, zodat u altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws en belangrijke updates. Aarzel niet en schrijf u vandaag nog in!

Wij heten u van harte welkom op het Henk Nienhuis Toernooi en hopen u op zondag 18 juni te verwelkomen in het prachtige voetbalstadion aan de Langeleegte. Dit wordt een dag vol sportieve prestaties, teamgeest en eerbetoon aan een voetballegende.

Mis onze toernooi tips niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Geef een reactie